Ekologiczny Olej z Nasion Inka Nuss

· t?oczony na zimno ·
100 ml

Olej z orzechów Inca Inchi?– znany tak?e jako olej z orzechów Sacha Inchi?– jest pozyskiwany z orzechów górskich. Ro?lina ta wyst?puje w lasach deszczowych peruwiańskich Andów i ju? kilkaset lat temu by?a uprawiana przez Inków. Nazwa ?Sacha Inchi” pochodzi z dialektu rodziny j?zyków Quechua: ?sacha? znaczy ?wzgórze?, a s?owo ?inchi? t?umaczy si? jako ?orzech?.

Dzi?ki wyj?tkowo wysokiej zawarto?ci cennych wielonienasyconych kwasów t?uszczowych (omega-3) olej z orzechów Inca Inchi mo?na stosowa? na wiele sposobów, zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Wy?mienity, aromatyczny olej o przyjemnym smaku orzechów podkre?la smak sosów, dipów i past. Mo?na nim tak?e przyprawia? sa?atki i dania z grzybów. Ma w?a?ciwo?ci nawil?aj?ce, wi?c mo?na go równie? stosowa? do piel?gnacji skóry i w?osów, a tak?e do masa?u.
Pochodzenie
Peru
Zalecenia ?ywieniowe
Odpowiedni dla wegetarian, wegan i witarian.
Zalecenia dotycz?ce przechowywania
Przechowuj w temperaturze pokojowej i chroń przed ?wiat?em. Po otwarciu przechowuj w lodówce. Spo?y? w ci?gu 3 miesi?cy.
Odporno?? termiczna
Nie rozgrzewaj.

Z kontrolowanych ekologicznych upraw

Warto?? energetyczna
3441 kJ (837 kcal)
T?uszcze
93 g
Kwasy t?uszczowe nasycone
7 g
Kwasy t?uszczowe jednonienasycone
10 g
Kwasy t?uszczowe wielonienasycone
76 g
W?glowodany
0 g
Cukry
0 g
Bia?ko
0 g
Sól
0 g
Witamina?E
38 mg
(317 % **)

?rednie warto?ci od?ywcze na 100 ml
** Udzia? w referencyjnej warto?ci spo?ycia dla przeci?tnej osoby doros?ej
?rednia zawarto?? w 100 ml: kwas alfa-linolenowy (omega 3): 44 g

vital
PRZEPISY
色色影院-色色影院app下载